Finsk Klassisk Massage

Finsk klassisk massage är en bra metod för att lätta på spänningar och få kroppen i balans. Den är behaglig, terapeutisk och djupbehandlande. Tekniken går ut på att massören arbetar längs med musklerna istället för tvärsöver, detta i sin tur gör att verkan av massagen blir snabbare och djupare och dessutom blir varaktigheten längre.
Massageformen kan till skillnad från annan massage ibland upplevas som hårdare eftersom den utförs mer med fingrarna och är mer djupgående. Största effekten är en ökad blodcirkulation som påskyndar utrensningen av slaggprodukter samtidigt som immunförsvaret stärks och musklerna slappnar av.
Utsöndringen av hormoner som endorfiner och oxytocin ger en känsla av lugn- och ro och hjälper till att lätta spänningar och få kroppen i balans.

Behandlingen är effektiv mot bland annat ryggvärk, nack- och axelbesvär, musarmsbesvär och ischias.
Massagen kan vara helkropp eller en viss del av kroppen allt efter dina önskemål och behov. Tryck och hårdhet anpassas självklart efter kundens önskan.


Idrottsmassage

Idrottsmassage bygger på avancerade tekniker och stretching, den används vid problem som t ex löparknä, ischias eller vid skadade muskelvävnader.

De avancerade teknikerna kan även användas för att behandla vanligt förekommande besvär/skador som orsakats av statiskt arbete eller stress, exempelvis spänningshuvudvärk, kontorsnacke, spända axel- och skulderpartier, mus- och tennisarm etc. Vid behov bakas den avancerade massage, idrottsmassagen, in i den klassiska behandlingen.

Triggerpunktsbehandling

Den vanligaste orsaken till att sådana utstrålande punkter kan uppstå är statiskt, ensidigt arbete ex stillasittande arbete framför en dataskärm hela dagar, samt plötslig överansträngning av en muskel. Sträckning, stress, dålig hållning och näringsbrist bidrar också till att triggerpunkter uppstår.

Det finns flera olika sätt att behandla triggerpunkter på men de vanligaste som massageterapeuter använder sig av är djup massage, tryck och töjning. För att få ut rätt effekt av behandlingen måste triggerpunkterna behandlas så smärtan kan elimineras.

Koppingmassage

Koppingmassage är mycket bra att använda vid astma, förkylning, fibromyalgi, ryggsmärtor, ledinflammation, ischias, idrottsskador och träningsvärk.

Användningen av koppor är en gammal kinesisk metod, ca 5000 år, som på senare år kommit tillbaka.
Koppingmassage är en djupgående metod som rensar kroppen från slaggprodukter, aktiverar lymfcirkulationen och stärker immunförsvaret. Med hjälp av vacuumet som bildas i kopporna lyfts huden upp, då ökar blodcirkulationen och stelheten i musklerna löses upp, det gynnar både läkningen och kroppens egen smärtlindring. Kopping kan även bidra till att lösa upp förtätad bindväv och minska problem med celluliter.
Marias Massage
Schillingvägen 6
712 30 Hällefors
Telefon: 076-191 89 76
epost: info@mariasmassage.org
facebook: Länk